bývalý špitál

Dům se nachází v městském jádru jižně od západního konce náměstí. Jde o koncový řadový dům, je součástí západní fronty ulice Purkyňova. Hlavní průčelí je východní, obrácené do ulice. Dále se uplatňuje průčelí jižní, obrácené k obslužné částečně zpevněné cestě podél areálu kostela Všech svatých. Pozemek i jeho okolí jen velmi mírně klesá k jihovýchodu. K západní straně domu přiléhá jen o málo větší čtvercový dvůr, přístupný z jihovýchodu. Základní hmota budovy je přízemní, půdorys čtvercový. Objekt kryje sedlová střecha s valbou z jihu. Hřeben střechy je rovnoběžný s ulicí Purkyňova. Fasádu má dům hladkou, omítanou, bílou. Parapety jsou z keramických dlaždic, na okapní straně zaoblených, jsou nabílené. Střecha je pokryta keramickou raženou taškou v základním cihlovém odstínu. Z ulice je bez prostupů, z jihu má dvě tašky nahrazeny skly jako drobnými světlíky, ze strany dvora vystupuje ze střechy komínové těleso čtvercového průřezu, komínová hlava je omítaná, doprovázená svrchu čtvercovým výlezovým světlíkem. Dále prostupuje střechou ještě jeden komín, subtilní, kruhového průřezu. Fasáda domu je v současnosti členěna pouze horizontálně. Na mělce předstoupeném soklu absentuje vertikálně kladený obklad. Ještě jedno mělké odstupnění má fasáda v úrovni mezi soklem a parapety oken. Někdejší nadokenní linie, pocházející z úpravy ze 70. let 20. stol. je již do značné míry setřena. Korunní římsa je výrazně profilovaná, se zbytky fabionových hlavic pilastrů, jde o fragment původního historického členění fasády. Východní průčelí má čtyři okenní osy a jednu dveřní v rytmu 2-1-2. Jižní průčelí je v současnosti otevřeno čtyřmi okny, někdejší páté, tehdy první zleva, je zazděné. Okna jsou doprovázena mělce vpadlými, úzkými, pouze postranními šambránami. Dveře jsou dvoukřídlé, z úzkých palubek, křídla mají svisle obdélné prosklení. Nadsvětlík je vyzděn ze sklobetonu, skleněné tvárnice obdélné proporce jsou kladeny horizontálně.