kostel Povýšení sv. Kříže

Pětiboce uzavřený presbytář původně o jednom obdélném poli a závěru provází na severu dodatečná čtvercová sakristie, širší, lehce podélná loď, po severní straně navazuje na sakristii předsíní odpovídající celé délce lodi, západní hranolová věž. Opěráky závěru jsou dvakráte odstupněny, okosený sokl, nahoře pultová lomená okna. V sakristii pravoúhlé severní okénko. V přesíni osazeno lomené okénko s kružbičkou, sedlový okosený portál, oštokován, okna lodi zalomena neogotická. Věž upravena neogoticky s jehlancovou střechou, západní portál s ušima. Presbytář je zaklenut výsečově a valeně, výseče pětiboké, oboustraně okosený vítězný oblouk má půlkruhový tvar. Do sakristie se vstupuje sedlovým, přitesaným portálkem. Je zaklenuta půloválně valeně, sanktuář završený dvojboce s kružbovým panelováním, uprostřed s rozetkou. Loď je plochostropá s dvojicí vpadlých štukových zrcadel. V podvěží placka. Ze severní předsíně neogoticky zaklenut, vede do lodi lomený portál, profilovaný výžlabkem mezi dvěma oblounky. Krytina tašky, na věži eternit. ( popis Ing. Reml 1988)