socha Ukřižovaného Ježíše Krista

Kamenný Krucifix se nachází v centru obce, při hlavní silniční komunikaci procházející od severu k jihu obcí. Stojí před vchodem do kaple sv. Víta. Socha Krucifixu je nesena pětidílnou podstavou spočívající na podnožní desce, položené na zděný fundament. Podstavu tvoří soklová patka, hranolové tělo s volutovými náběhy, římsová hlavice, patka pilíře a pilířový dřík. Včele hranolu těla je v obdélné rámované ploše reléfní postava Panny Marie Bolestné. Patka pilíře má v dolní části volutové náběhy. Čelo pilířového dříku je zdobeno reliéfy nástrojů Arma Christi, pod nimi dvěma okřídlenými andílčími hlavičkami a mušlí. Na patě kříže je reliéf planoucího probodeného srdce. Tělo ukřižovaného Krista je oděno bederní rouškou, expresívně naznačena je kresba hrudního koše.