městský dům

Dům stojí na komplikovaném půdorysu dvou prostupujících se lichoběžníků, což snad dokládá vznik domu ze dvou původních objektů. Přízemní dům kryjí sedlové a zvalbené střechy s bobrovkami. Zalomená západní fasáda do ulice České je členěná pásovou bosáží a jednoduchými špaletovými okny dělenými do "T". V levé části je situovaný kamenný pravoúhlý portálek s kazetovými dveřmi se sluncovými motivy. V pravé části domu je mezi okny prolomená půlkruhově sklenutá nika (tato stěna by mohla obsahovat konstrukce fortifikace - brány). Na nároží je připojen pilíř brány s klasicistní vázou. Jižní fasáda do bývalého parkánu je hladká, pouze s výřezy oken. Křivost stěny prozrazuje přítomnost hlavní městské hradby. Severní fasáda je rovněž hladká. Na místě parcely zbořeného domu stojí garáž. Předmětem ochrany je dům čp. 150 a vymezené pozemky.