městský dům

Dům čp. 30 je situovaný na náměstí Míru v nárožní poloze, průčelím orientovaný do náměstí a boční fasádou do Husovy ulice. Jedná se o rozsáhlý trojkřídlý dům, jehož hlavní budova orientovaná do náměstí je dvoupatrová, boční křídla pak jednopatrová. Rozsáhlý trojkřídlý dům má hlavní dvoupatrovou budovu krytou valbovou střechou. Průčelí, které je v patrech pětiosé, má střední osu parteru otevřenou segmentově sklenutým průjezdem, po stranách jsou umístěné výkladce. Tabulková okna s příčníkem lemují profilované šambrány a v 1. patře také příma nadokenní římsa. Fasádu dále člení mezipatrové a průběžné podokenní římsy, plochu parteru i pater zdobí pásová rustika. Ve dvoře jsou situovaná dvě boční křídla, pravé má v patře zasklenou pavlač, vysazenou na kamenných krakorcích.