městský dům

Řadový patrový měšťanský dům s podloubím je situovaný na východní straně náměstí. Průčelí v přízemí prolamují dva oblouky loubí, přičemž levý a střední pilíř zdůrazňují lizény. Patro, oddělené kordonovou římsou, je členěné horizontálně průběžnou parapetní římsou a nadokenní římsou a vertikálně postranními lizénami. V patře jsou tři okna s jednoduchými plastickými šambránami. Sedlovou podélně orientovanou střechu pokrývají novodobé, asi keramické vlnovky. Podloubí je zaklenuté dvěma poli křížové klenby. V pravé části vede do průjezdu půlkruhově zaklenutý pozdně renesanční bosovaný portál, ve kterém jsou osazené náročnější barokní dvoukřídlá vrata (dole vstřícně bedněná, v horní polovině skládaná "do slunce"). V levé části podloubí je situovaný novodobý výkladec. Předmětem ochrany je dům a vymezený pozemek.