dům

Patrový zděný dům je situovaný v uliční frontě ulice Dvořákova. Je obdélného půdorysu, zastřešený sedlově se čtvrtvalbou. Ke komunikaci je orientován štítově. Z obou stran přiléhá k sousedním domům. Hlavní (východní) štítové průčelí je trojosé, uvozené širokými štukovými lizénami. V první a třetí ose zleva se otevírají obdélné dveřní otvory ukončené záklenkem. Jsou osazený dvoukřídlou výplní rámové konstrukce neorenesančního tvarosloví. Ve spodní čtvrtině je podélná kazeta orámovaná profilovanými lištami. Horní tři čtvrtiny jsou tvořeny skleněnou výplní ukončenou půlobloukem markýrujícím záklenek. Pravé křídlo má skleněnou výplň dělenou profilovanou příčlí do čtyř obdélných polí. Orámování výplně je provedeno profilovanými lištami markýrujícími šambránu, Na vrcholu je posazen zvýrazněný klenák s čočkou, paty půloblouku jsou podepřené profilovanými římsami. Klapačka je kanelovaná. Nad skleněnými výplněmi jsou profilované římsy. Světlík je tvořen dvěma čtvrtkruhovými poly. Středy jsou prosklené, orámované profilovanými lištami. Skleněné výplně křídel i světlíku jsou opatřeny kovanými mřížemi s bohatými rozvilinovými ornamenty. Výplň ve třetí ose zleva je podobného charakteru a konstrukce. Je však jednokřídlá a má bohatší profilace lišt. Ve spodní čtvrtině je jedna podélná kazeta, imitace klapačky je trojdílná a vrcholí bohatě zdobenou konzolou. Skleněné výplně jsou profilovanými příčlemi děleny každá do čtyř obdélných polí. Obě čtvrtkruhová pole světlíku jsou dělena dlouhou kanelovanou konzolí imitující klapačku. Ta je podepřena profilovanou patkou s čočkou. Nejsou opatřeny mřížemi. Okenní otvor ve druhé (středové) ose je obdélný, ukončený záklenkem. Je osazený novodobou výplní v plastovém rámu bílé barvy imitujícím členěním vstupní dveře. Všechny tři otvory mají hladké štukové šambrány s profilací orámování záklenku posazeného na každé straně na krátkých profilovaných římsách. Nad otvory je štukový nástavec s cvikly. Otvor ve třetí ose byl dodatečně upraven z okenních otvorů a tvar okenního otvor na středové ose byl také změněn z přímého na klasický záklenek. Patra odděluje profilovaná kordonová římsa. Patro je trojosé. Každá osa je tvořena obdélným okenním otvorem s hladkou štukovou šambránou. Výplně jsou novodobé, jednokřídlé, v plastových rámech bílé barvy. Jsou členěné jako dvoukřídlé, s dvěma větracími křídly nad poutcem. Patro ukončuje masivní profilovaná korunní římsa krytá pálenými taškami bobrovkami. Nad ní je atikový štít ve tvaru lichoběžníku. V něm se na středové ose otevírá trojdílný sdružený okenní otvor. Prostřední otvor mírně převyšuje dva postranní a mírně před ně předstupuje. Otvory mají společné štukové šambrány a profilovanou korunní římsu, která nad prostředním mírně předstupuje. Nad ní je půloblouková supraporta s nástavcem ve tvaru mušle. Výplně jsou novodobé, v plastových rámech bílé barvy. Postranní výplně jsou jednokřídlé, středová je dvoukřídlá. Střecha je sedlová, krytá pálenými taškami bobrovkami. V západní části jižní střešní krajiny je trojuhelný štít, ve východní části je čtvrtvalba navazující na atikový štít.