dům

Hlavní průčelí je v patře čtyřosé, přízemí je prolomeno loubím s jedním mohutným oválným obloukem. Dům po levé straně má průčelí ustoupené o šířku loubí. Přízemí je hladké, kolem oválu oblouku loubí tenký hlazený pásek. Horizontálně je fasáda členěna jednoduchou mezipatrovou římsou, na níž spočívají i nepatrně vystupujícím omítkovým vertikálním pásem přes celé 1.patro akcentované dvě sdružené dvojice oken vždy spojené parapetní římsou. V užších meziokenních polích se nachází obdélné štukové reliéfy dále dělené na čtyři obdélné poli s oválným rostlinným motivem v každém poli. Parapetní pole tvoří tři ústupkově odstupňované obdélníky, výplň posledního tvoří štukový eliptický motiv.Okna jsou rámována štukovými šambránami s jemně odstupňovanou profilací. Nad korunní římsou lichoběžníkový pološtít rámovaný profilovanou římsou. Obdélná střední část v mělce předloženém poli, v němž se nachází dvě půlkruhová okna, rámovaná vpadlou odstupňovanou šambránou posazenou na parapetní římsy. Parapetní pole shodná s poli 1.patra. Nad okny plasticky odstupňovány cvikly nadpraží. Boční trojúhelná pole jsou zdobena vloženými vystupujícími štukovými trojúhelníky. Okna v patře jsou dřevěná, dvojitá, čtyřkřídlá, s poutcem v horní třetině, ven - dovnitř otevíravá. Okna ve štítu jsou tříkřídlá, spodní křídla dále dělena řeckým křížem na čtyři tabulky, horní půlkruhové křídlo děleno obloukem a k němu kolmými příčníky celkem na šest tabulek. Jižní boční průčelí je jednoosé, v přízemí půlkruhová arkáda loubí, shodná s obloukem mezi ve styku s loubím domu čp.58. Členění v patře včetně vzhledu okna shodné s členěním patra průčelí. Loubí je plochostropé, v levé části přízemí kovové výkladce se vstupem do provozovny, v pravé průjezd do domu s novodobými prefabrikovanými kovovými vraty. Pod stropem loubí tři dvojice obdélných dvoukřídlých oken. Ve dvorním průčelí v pravé části dochován půlkruhový pískovcový portál průjezdu. Střecha je polovalbová, krytá pálenými bobrovkami. Podsklepené je pouze dvorní křídlo, do něhož se vstupuje ze dvorku. Jeden sklepní prostor z lomového kamene je zaklenut oválnou valenou klenbou s otisky po bednění, suterénní prostor přesahuje o cca 3 m půdorys polozapuštěného přízemí dvorního křídla. Přízemí je hloubkovým dvojtraktem, ve větší levé části s vestavěnými výkladci a vstupem uprostřed zděný pilíř. Z místnosti se vstupuje do valeně zaklenuté černé kuchyně, z níž dále k západu prostup do segmentem zaklenutého drobného prostoru. Na průjezd v pravém traktu navazuje ve střední části příčný prostor chodby se schodišti do mezipatra a patra. Za chodbou valená polokruhová klenba s klenebním pasem. Vyrovnávacím schodištěm se vstupuje do zadní cca o 1 m nižší valeně zaklenuté místnosti dvorního křídla s jednou pětibokou výsečí v místě okna na severní straně místnosti. Mezipatro je přístupné z přízemí vřetenovým schodištěm, z jehož mezipodesty je přístupné plochostropé mezipatro dvorního křídla a segmentem sklenutý prostor v levé části. V zadní části pravého traktu dva prostory sklenuté plackami. Mezipatro nad přední částí je hloubkový trojtrakt, střední zdi proklenuty třemi oválnými arkádami. Prostor je zastropen trámovým stropem s překládaným záklopem a příčně kladenými trámy. Vstup do patra jednoramenným druhotným schodištěm v zadní části prostředního traktu. S výjimkou zadního dílu levého traktu, kde jsou dva valeně zaklenuté prostory, je patro plochostropé. V přední části se jedná o hloubkový dvojtrakt, v zadní o hloubkový trojtrakt.