dům

Dům na obdélné hloubkové parcele s dvorním, také zhruba obdélným, křídlem na jižní (levé) části. Hlavní průčelí je šestiosé, v přízemí loubí prolomené dvěma oválnými arkádami. Pilíře jsou s výraznými patkami a bosovanými skarpy. Bosování je rovněž v celé ploše přízemí, kde kopíruje ovály arkád. Na hladký parapetní pás navazuje parapetní římsa. Obdélné šambrány v nadpraží rámovány stuhou, stojky hladké. Okna dřevěná, čtyřkřídlá, s poutcem v horní třetině, osazená za líc, dovnitř otevíravá, zdvojená, natřená hnědou barvou. Nároží rámována plochou bosáží V meziokenních polích s výjimkou centrálního pilastry s kanelovanými dříky a hlavicí ukončenou kruhovým terčem se zdůrazněným středem. V nadokenních polích secesní ornamentální rostlinný motiv. Odlišně řešena centrální část dvou okenních os: v meziokenním pilíři ploch stylizovaná květina nasazená na soklu s heraldickým štítkem. Nad okny v hladkém poli iniciály FS. Pod římsou dvě úzká obdélná okna s delší horizontální stranou. Po stranách na pilastrech nasazeno kladí s glyfy a řetězem z oválů v metopách. Korunní římsa členěna hlavicemi kladí a zubořezem Průčelí pod loubím, které je plochostropé tvoří velký, segmentem ukončený, vjezdový otvor na severní straně rámovaný bosáží a s odrazníky a dva dřevěné výkladce s dvojicí vstupů po jejich stranách. Vrata do průjezdu dřevěná, dvojkřídlá, každé křídlo s šesti výplněmi. Západní dvorní průčelí dvorního křídla je tříosé, hrubě nahozené s hladkými šambránami. Ve štítu zazděný dveřní otvor. K přízemí po roce 1990 přistavěn ze západní strany tříosý, ze severní dvouosý přístavek se čtvercovými okny, hladkou fasádou a pultovou střechou s nízkým sklonem. Západní dvorní průčelí hlavního objektu tvoří jedna osa nad segmentem zaklenutým průjezdem. Severní boční průčelí dvorního křídla je na východní části se šikmým nevýrazným pilířem, s nepravidelně umístěnými okny v mezipatře, 1. a 2.patře. Střecha nad hlavním objektem sedlová s hřebenem rovnoběžným s průčelím, nad dvorním křídlem k této střeše kolmá. Střešní krytinou drážkové tašky typu Holand či Portugal. Sklepy se nachází pod hlavním objektem i pod dvorním křídlem. Přístupné jsou ze schodiště ve tvaru L v zadní (západní) části jižní hloubkové stěny chodby přízemí. Vstup do sklepů pod dvorním křídlem dvojicí gotických sedlových portálů s oblounovou profilací a výžlabky sbíhajícími do konzolky s motivem lilie na spodní straně. V této části dva valené hloubkové sklepy, vstup do levého pískovcovým sedlovým portálem. Vpředu pod vstupní chodbou menší příčně valený prostor, východně velký, rovněž příčně valený prostor, z něhož přístup do hloubkově zaklenutého prostoru, zaujímajícího cca jižní část loubí.