dům

Objekt se nachází na hloubkově orientované parcele zhruba obdélného půdorysu. Průčelí je v patře čtyřosé, v přízemí prolomeno loubí dvě půlkruhovými oblouky se zřejmě druhotně plentovanými pilíři. Fasáda v přízemí bosována, horizontálně členěna mezipatrovou, parapetní a korunní římsou se zubořezem. V parapetních polích se nacházejí štukové vegetabilní secesní motivy. Okna jsou rámována štukovou šambránou s profilovanou lištou, uchy s kapkami a drobnými elipsami v ploše šambrán. Nad okny vlys se secesním vegetabilním dekorem, nad vlysem trojúhelné frontony. Uprostřed mezi okny nápisová deska o založení domu v r.1582, nad ní štukový secesní reliéf s datem renovace 1903. Okna jsou dřevěná, dvojitá, čtyřkřídlá, s poutcem v horní třetině, ven – dovnitř otevíravá. Vnitřní okna mají spodní křídla dělená příčníkem na dvě tabulky. Zadní fasáda novodobě upravena, v pravé části (při pohledu z náměstí) v mezipatře a patře novodobé trojdílné okno. Střecha je do náměstí valbová s pěti volskými oky ve dvou řadách nad sebou v rytmu 3-2, do dvora polovalbová se zděným štítem s třemi okny.Střešní krytinou pálené tašky – bobrovky.