dům

Dům stojí na široké obdélné parcele, jediný na této straně náměstí je bez podloubí, které zřejmě bylo ubouráno. Průčelí je šestiosé, prakticky celé přízemí zabírá široký dřevěný výkladec se vstupy do provozoven a ve středu s hlavním vstupem do objektu. Korunní římsa je jemně profilována. V každém patře šest v pravidelném rytmu prolomených obdélných okenních otvorů rámují konvexně oble profilované šambrány. Uprostřed 1. patra (mezi 3. a 4. osou) je štukové pole s malbou námořní plachetnice. Čtveřice prostředních oken 2. patra je sepnuta štukovým pásem, meziokenní pole jsou zdobena pravoúhlým geometrickým motivem. Okna jsou dřevěná, čtyřtabulková, dvojitá, dovnitř otevíravá. Dvornímu průčelí dominuje pavlač, která je novodobě zakryta kovovou konstrukcí. Střecha je valbová, krytá pálenými bobrovkami, na valbě do náměstí je osazeno 5 volských ok v rytmu 2 – 2 - 1. Na dvorní valbě jsou dvě volská oka nad sebou. Starší pohledové omítky byly v nedávné době přeštukovány a fasáda byla opatřena dvoubarevným nátěrem (okrové plochy, červené tektonické prvky).