chrámek, zvaný Apolónův

Jde o menší zděnou stavbu obdélného půdorysu s otevřenou přední stěnou. Ta je plná pouze u nároží, kde se navíc nachází pilastr se zvýrazněnou patkou a jónskou hlavicí. Pilastr zasahuje i do bočních stěn – jde tak spíše o pilíř. Stejnou hlavici mají i čtyři sloupy, nesoucí profilovaný architráv a prosté kladí – obojí obíhá celou stavbu. Sloupy stojí na kamenné dlažbě podlahy interiéru, přesunuté dopředu tak, že tvoří vyvýšený stupeň. Přední stranu zakončuje trojúhelný štít, lemovaný římsou. Ve štítu je nezasklený široký okenní otvor tvaru segmentového oblouku, sluncovitě členěný šesti příčlemi. Zbývající tři stěny chrámku jsou plné, členěné v omítce naznačenou kvádrovou bosáží. U nároží bočních stěn se zadní je stejný pilířový pilastr jako na přední straně. Zadní stěna je zakončena stejným štítem jako přední, pod vrcholem je drobný větrací otvor. Chrámek má sedlovou střechu.