park

Zámecký park nepravidelného tvaru s dvěma vodními plochami o celkové ploše cca 22 hektarů přiléhá ke komplexu zámeckých budov na jižní straně zámeckého areálu. Kompoziční vazby na zámek a další stavby zámeckého areálu a kompozice dochovaných vodních ploch jsou dosud výrazné a neopomenutelné. Základní osu parku tvoří dvě dvouřadé lipové aleje, které původně byly propojeny obloukem vycházkové cesty a akcentem této páteřní kompozice bylo umístění grotty. Po stranách strohých linií alejí byla rozvinuta kompozice porostů stromů s podsadbou okrasných keřů, přičemž hmotovým kontrapunktem masy rostlin byly velké světlé palouky se solitérně umístěnými duby. Scenérie velkého rybníku byla doplněna o zahradní pavilony a altány, včetně přístaviště loděk. Průhledy na jednotlivé stavby parku a množství vycházkových cest tvoří působivá zákoutí. Na konci 18. století došlo k významnému rozšíření sortimentu rostlin, kdy byly základní vzrostlé porosty doplněny o výsadby zejména exotických introdukovaných druhů.