dům

Dům čp. 7 je obdélného půdorysu, patrový, se sedlovou střechou orientovanou štítovou stranou do ulice. Přízemí je zděné bíle omítané, patro je hrázděné s bíle omítanou vymazávkou a dřevěnými prvky s hnědou povrchovou úpravou. Štít je jednou vodorovně dělený v horní třetině, v obou částech je svisle bedněný. Obsahuje dvě na výšku obdélná okna s výplní osazenou u vnitřní hrany špalety. Uliční průčelí je dvouosé. Krytinu sedlové střechy tvoří štípaný dřevěný šindel. Střešní roviny jsou doplněny po stranách trojicí volských ok. V patře na západní části vybíhá pavlač nesená zdobnými trámovými konzolami s ozdobnými sloupky. Pavlač je krytá přesahem sedlové střechy. Vnější stěny jsou prolamovány pravoúhlými okenními a dveřními otvory s novodobou výplní osazenou na hraně vnitřní špalety. Okenní výplně jsou dělené na čtyři okenní tabule.