dům

Objekt čp 101 je dvojdomem stojícím na obdélném půdorysu s malým severně vybíhajícím obdélným přístavkem. Východní část je o dvou nadzemních podlažích pětiosá z jižní strany. Ze severní je jedna okenní osa a obdélný přístavek zádveří. Střecha je sedlová krytá bobrovkou. Východní štítové průčelí má v patře dvě zazděné okenní osy a další dvě ve štítu. Okenní výplně jsou novodobé jednodílné, částečně se objevují i otvory bez výplně. Západní část domu má římsu níže než východní, ale hřeben společné sedlové střechy je ve stejné rovině. Objekt je o dvou nadzemních podlažích. Jižní průčelí je členěno čtyřmi osami. Druhá osa zprava je vstupní. Okenní otvory jsou v patře historické dvojité, dvoukřídlé, dělené na šest okenních tabulek. Zbylé výplně jsou novodobé. Omítka celého objektu je dochována torzálně, objevuje se pohledové zdivo. Původně byla hladká s okrovou povrchovou úpravou. Na severní straně je zbytek štukové kordonové, profilované, římsy.