socha Ecce Homo

Socha je umístěna na šestiboké deskovité podestě se třemi prohnutými stěnami a trojbokém podstavci s profilovanou patkou a opřenými volutami. V pilastrových pásech v nárožích je zdobení šňůrovými střapci a rostlinným ornamentem. Na čelní straně je v ozdobné kartuši s korunou, v oválu reliéf labutího křídla, zbylé dvě strany nezdobeny. Na soklu jsou umístěna u erbu písmena WW RVK. Na podstavec je umístěna plastika mužské postavy, oděné pouze bederní rouškou, převázanou provazem a řasnatým rozevlátým pláštěm přehozeným přes ramena. Tělo Krista svalnaté, nohy bosé, na hlavě trnová koruna, na rukou zkřížených před tělem okovy. Hlava nachýlena k pravému rameni, trpitelský výraz. Zadní strana plochá, schematizace. Kolem krku rovněž ovázán provazem. Materiál: pískovec. ( popis Šulcová 1988)