dům

Dům č. p. 8 situovaný před západním průčelím zámku uzavírá severovýchodní stranu hospodářského dvora a tvoří pandán jižněji umístěnému domu č. p. 2, oba domy sloužily jako byty úředníků. Budova na obdélném půdorysu přiléhá svou severní štítovou stranou k sousednímu stavbě. Terén hospodářského dvora se směrem k jihovýchodu snižuje, proto má východní průčelí narozdíl od západního dvě podlaží. Obě fasády jsou devítiosé, jižní štítové průčelí je dvouosé. Fasády jsou upravené hladkou červenou omítkou, se kterou kontrastuje bílé štukové členění. Okna jsou obdélná rámovaná štukovou šambránou s hlavním klenákem a podokenní římsou, která je doplněná parapetovým polem s pásovou bosáží. Dřevěné dvoukřídlé rámy jsou osazené v líci zdiva a mají šest tabulek. Okna jsou od sebe oddělená oválnými štukovými zrcadly, která na západní a jižní straně spojují obě podlaží. Tyto průčelí mají navíc v přízemí menší podélná okna rámovaná štukovou šambránou s obvodovou lištou. Hlavní západní průčelí je členěno segmentovým štítem nad středovou vchodovou osou, která je po stranách doplněná pásovou štukovou bosáží. Vstup je rámovaný kamenným portálem s obvodovou lištou a ušima s kapkami. Rámové dveře jsou dvoukřídlé dělené na osm polí, horní dvě jsou prosklená. Fasády ukončuje při patě zdiva v omítce vytažený nízký sokl a v horní části fabionová korunní římsa. Dům má vysokou mansardovou střechu, která je krytá plechem. Do krovu jsou prolomené symetricky umístěné vikýře s valbovou stříškou a obdélným šestitabulovým oknem, na východní straně jsou tři, na západě dva a na jihu jeden.