dělostřelecká kasárna

Uliční fasády dělostřeleckých kasáren jsou oproti zbrojnici řešeny poněkud prostším způsobem. Při spodku obíhá sokl z pískovcových bloků. Vertikálními členícími prvky jsou okenní osy s ostěními se svazkovými klenáky ve vrcholu, vč. sklepních okének. Mezi okny přízemí a patra jsou vystouplá pravoúhlá omítková pole. Nároží jsou zvýrazněna obdélným armováním střídavé délky. Okna v patře mají průběžné parapetní římsy. Průčelí ve vrcholu ukončuje profilovaná korunní římsa. Střední osu severního průčelí tvoří bosovaný portál vjezdu. Výrazným rysem členění je střídání povrchových struktur omítek, základní plochy jsou opatřeny tzv. hrubou stékanou omítkou, tektonika je hladká. Severní průčelí člení celkem 31 os, obě boční průčelí pak 17 os. Jižní konce, resp. J průčelí, bočních křídel jsou trojosé. Dvorní fasády mají rovněž dvojí povrchovou strukturu omítek. Rovněž zde fasády obíhá sokl z pískovcových bloků, otevřený sklepními okénky. Průčelí člení arkády stlačených, dodatečně prosklených, oblouků, lemovaných plochými omítkovými šambránami s lichoběžnými klenáky ve vrcholu. V horizontální rovině jsou fasády členěny průběžnou kordónovou římsou, v obou podlažích římsami v úrovni patek záklenků arkád a vrcholí římsou korunní. Dvorní průčelí S křídla je 13-tiosé, dvorní průčelí bočních křídel osmiosá (sedmou osu od S zde nezaujímají arkády, ale menší na výšku obdélné okenní otvory). Kasárna jsou ukončena sedlovými střechami nízkého sklonu, s valbami na jižních stranách západního a východního křídla. Střešní krytinou jsou velkoformátové plechové šablony (Alukryt).