dům

Roubený, částečně zděný, podstávkový dům severozápadního typu na půdorysu tvaru L. Patrový dům, obytná část roubená s podstávkani v přízemí a sedlovou střechou. Na obytnou část navazuje zděná část chlévů a hrázděná, deštěná stodola k níž je kolmo přistavěn špýchar, později sloužící jako vejminek. Dispozice chalupy v klasické typologii tzn. vstup ze zádveří se zbytky černé kuchyně do světnice vpravo a vlevo do hospodářské části, chlévů (dnes koupelna). Počátkem 20. stol. přistavěna na severní, boční straně kuchyně městského typu a zaniká černá kuchyně, ze zádveří jsou realizovány schody do zděného patra nad chlévy, v patře nad světnicí je ložnice a další tři místnosti včetně vstupu na půdu. Stropy v přízemí trámové, záklopové, ve chlévě ploché , cihlové segmenty do I profilů, v patře trámové a povalové. Krov je vaznicové soustavy, stojatá stolice se střední zavětrovanou vaznicí. Fasáda tvořená roubením s profilovanými odstávkami, zdobenými, dřevěnými ostěními oken, profilovanými parapety zděné části v patře a nově obloženým štítem se dvěma okny. Stodola hrázděná, později opatřena deštěním a vyzdívkami.