kamenný kříž

Na severozápadním okraji obce v blízkosti železniční tratě u bývalého mlýna stojí na dvakrát odstupněné podestě kamenný kříž. Podstavec je tvořen kubickým soklem ukončený oblounovou římsou, kasulovitě tvarovanou středovou částí s drobnými volutovými křídly ukončený tvarovanou římsou s akantovými motivy. Na přední straně soklu v mělké tvarované vpadlině umístěn rytý nápis. Kvetenj / DAL POSTAwyT / ANTONIN CZERNOWSKY / W ROKU / 1811. Vlastní kříž vyrůstá s kubické patky ukončené výžlabkem, na kterou dosedá tvarovaný dřík zdobený páskem a akantovými střapečky. Dřík je přerušen iónskou hlavicí, ze které vyrůstá vlastní jetelový kříž, s Ukřižovaným a nápisovou blankou INRI. Kristus je pojat v obvyklé ikonografické podobě, s hlavou nakloněnou k pravému rameni.