socha sv. Jana Nepomuckého

V centrální části obce na náměstíčku stojí v čtvercovém vyhrazeném prostoru kamenná skulptura světce na volutovém podstavci. Podstavec je tvořen hranolovým soklem se zvonovicovým zakončením, vysokým hranolovým středem s regulovanými volutami a vyloženou profilovanou římsou. Střední část je opatřena hranolovitými vpadlinami. Na čelní straně česky psaný chronogram. WISTAVE / NA STATVA / TATO KE CTI / A CHWALE / SWATEHO / JENA NEPO / MUCKEHO / SKRZE IOANESSA / KU CTI A PRO CEST / BOHA OTCE / AZ NA WIERI WEKUW. Zezadu ANNO 1748 z boku Nakladem / Karoliny Kuče / ra / 1887. Na podstavci stojí na nízkém plintu a oblačné základně s andílčími hlavičkami socha světce. Postava je v mírně esovitém pohybu s hlavou skloněnou k levému rameni. Sv. Jan je oděn do kanovnického roucha s rochetou a kožešinovou mozzettou a biretem na hlavě. Kolem hlavy světci obíhá svatozář s pěti pozlacenými hvězdami. Postava oběma rukama svírá krucifix a palmovou ratolest.