dům

Trojkřídlý dům je situován na protáhlé parcele. Uliční fasádu protíná šest os, krajní osy v parteru slouží jako vstupy ostatní, jako okenní otvory. Reprezentativní fasáda do ulice Dlouhé je koncipována téměř symetricky s klasicistními zdobnými prvky. Dominantním prvkem fasády jsou dvě kamenné brány v přízemí, které jsou osazeny v plochém rámu s výrazně vykrojenými rohy. Ve vrcholu zaklenutí bran je osazen závěrový lichoběžníkový klenák. Patky kamenného ostění jsou z vnitřních stran profilované. U jižního průjezdu se dochovaly i původní klasicistní vrata. V okolí severně situované brány můžeme pozorovat znatelné zbytky původního pásového spárování. Relativně nízká soklová partie je mírně předsazena. Hrany fasády lemuje jednoduchá plochá bosáž. Horizontálně jsou patra vzájemně oddělena širokou rustikální patrovou římsou. Okenní otvory v patře jsou akcentovány profilovanou šambránou a výraznějším parapetem. Plocha fasády je zakončena profilovanou korunní římsou. Na dvorní fasádě v úseku přístavby je zachována původní profilovaná podokapní římsa. Výplně okenních otvorů mají podobu dvoukřídlých oken, která jsou ve 2/3 výšky přetnuta poutcem. Objekt je koncipován jako dvoutraktová dispozice. Vstup se nachází v jižní průjezdu s valenou klenbou s pětibokými výsečemi. V zadní části pak přiléhá vřetenové schodiště. Místnosti v přízemí mají valené klenby v podobě mírně stlačeného oblouku s pětibokými výsečemi. Schodiště do patra kryje klenba a placky. Ústřední síni v patře dávají charakter dvě placky sklenuté do pasu. Ostatní místnosti v patře mají stropy ploché. Dvojramenné pravoúhlé schodiště umožňuje přístup do sklepa. Prostor schodiště má cihelnou valenou a plackovou klenbu. Sklepní prostory jsou pak sklenuty valeně. Na půdu vedou dřevěné vřetenové schody. Prostory půdy mají použity jako nášlapnou vrstvu cihelná dlažba. Konstrukce krovu využívá ležaté stolice. Zastřešení objekt při ulici Dlouhá je pomocí sedlové střechy. Dvorní křídlo má střechu pultovou, která je přístupná pomocí vnějšího schodišti. Předloženou pavlač vynáší jeden toskánský sloup. Segmentové klenby pavlače jsou chyceny do travers. Doplňující konstrukcí je pak litinové zábradlí. Dispozice přístavby má místnosti v patře zaklenuté dvěma plackami do pasů. Zadní křídlo na pozemku je patrové a má v přízemí trámové stropy.