nájemní dům

Řadový dvoupatrový dům o sedmi osách a se štítem nad prostřední osou. Průčelí je prolomeno pravoúhlý vchodem v přízemí, garážovým vjezdem a pěti pravoúhlými okny v olištované šambráně, do níž zasahuje pásová bosáž. Vchod je flankován pilastry s konzolovou hlavicí a supraportou, tvořicí součást kordonové římsy, v kladí supraporty rostlinný feston s maskaronem. Stejná dekorace je i nad vjezdem do průjezdu. Okna v patrech jsou pravoúhlá v konzolové šambráně s plastickým ostře řezaným dekorem a s trojúhelníkovou suprafenestrou a s parapetem s plastickými zářezy. Okna v druhém patře jsou orámována olištovanou šambránou s konzolami v parapetu a se suprafenestrou s bohatou plastickou štukovou dekorací vysokého reliéfu. Krajní osy jsou pojednány jako arkýřovité prvky, okna v prvním patře jsou završena rovnou návojovou římsou a suprafenestrou se dvěma konchami. Okna v krajních osách druhého patra jsou orámována olištovanou šambránou s náznaky bosáže a se suprafenestrou se stejným motivem jako okna v ploše. Horizontálně je fasáda členěna pásovou bosáží v přízemí, soklovou římsou, kordonovou římsou mezi přízemím a prvním patrem s bohatou plastickou výzdobou ve vlysu a konzolovou korunní římsou. Štít nad prostřední osou je v ploše vyplněn rolverkovou kartuší a je završen ořímsovaným trojúhelníkovým štítkem s mužskou hlavou v klobouku v ploše. Střecha sedlová. Přízemí a plastické prvky fasády jsou omítnuty a natřeny, plocha pater je z režné cihly.