kovárna

Kovárna čp. 8 stojí v centrální části obce, na východ od průjezdní komunikace, na jižní straně ulice, která je na výše uvedenou komunikaci kolmá. Jedná se o patrový zděný hladce omítnutý domek postavený na obdélném půdorysu pod polovalbovou střechou dnes krytou raženými asi betonovými taškami. Okna měl dům dříve dvojitá dvoukřídlá šestitabulková ven a dovnitř otvíravá osazená v líci fasády v jednoduchých šambránách v přízemí vyrůstajících z podokenních říms. Dnes jsou okna plastová, osazená ve špaletách a jejich šambrány mají odstraněny parapetní části. Severní hlavní štítové průčelí je dvojosé, dříve mělo lisénový rám, který byl odstraněn. Ve vrcholu štítu byla dvě malá okénka v jednoduchých šambránách, dnes zazděna a zazdění zaomítnuto. Východní podélné průčelí je tříosé, přičemž 3. osa je v jeho středu a ve 2. ose v přízemí je okno vynecháno. Západní dvorní vstupní podélné průčelí je v patře čtyxřosé. V přízemí má pod 2. osou přistavěno zděné zádveří na jehož ploché střeše terasa se zábradlím provedeným jako plot ze svislých latěk. K jižní straně domu jsou přistavěny dvě dnes zděné kůlny. Před západním průčelím dvorek, který dále od domu přechází v okrasnou zahrádku.