nájemní dům

Nárožní čtyřpatrový dům o 7 + 7 osách a se zkoseným nárožním rizalitem o 1+3+1 osách, zvýrazněným nárožní bosáží. Přízemí je prolomeno dvěma vchody s půlkruhovým tympanonem, jedním vchodem v prostřední ose nárožního rizalitu a z Grohovy ulice jedním pravoúhlým vchodem s trojúhelníkovou suprafenestrou. Ostatní osy ze strany ulice Veveří tvoří výkladce, ze strany Grohovy ulice pravoúhlá okna. Okna v prvním patře jsou v ušaté šambráně se suprafenestrou zdobenou festonem a trojúhelníkovým frontonem, v parapetu kuželky, které u prostřední osy zkoseného rizalitu vytvářejí zábradlí balkonu. Okna v druhém patře mají parapetní konzolovou římsu a návojovou konzolovou římsu, nad níž probíhá meandrová římsa. Okna třetího patra jsou orámována šambránou a flankována pilastry, jejichž hlavice nesou římsu. Čtvrté patro má fasádu hladkou, okna jsou pravoúhlá, ve zkoseném nárožním rizalitu jen dvě osy. Fasáda je završena korunní římsou. Přízemí je členěno pásovou bosáží.