dvorní trakt

Objekt severně od kostela na náměstí, ve dvoře domu 48-49/34 na hradbách. Dvoupodlažní řadový dům umístěný severní stěnou na hradbách, se sedlovou střechou krytou taškami a jedním komínem poblíž hřebene uprostřed a jedním u východního štítu, oba komíny jsou novodobé. Vstup do patra je venkovním nekrytým betonovým schodištěm, umístěným u východní dělící zdi k sousednímu dvoru. V přízemí vedle schodiště je vstup a vrata, mezi těmito otvory je sloupek ukazující na dřívější otevřený prostor. Další dvoje obdélné vstupní dveře do přízemí jsou v levé části, v patře je novodobé okno do předsíně vlevo od schodiště, uprostřed novodobé okno do příslušenství a v levé části dvě dvoukřídlá okna do obytné místnosti. Všechny okenní otvory a jejich výplně jsou novodobé. V západní části dvora jsou umístěny kůlny s pultovu střechou, konstrukce střechy je nesena pravidelně rozmístěnými cihelnými, neomítanými sloupky. Vchodem v západní části přízemí se vstupuje do suterénu, ze kterého je přístup na podestu a venkovní schodiště vedoucí na terasy pod hradbami.Na severním průčelí nad hradbami je v suterénu provizorním bedněním opatřený výstup na terasy, v přízemí jsou ve východní části dva čtvercové okenní otvory s okny bez dělení, v západní tři různě veliká okénka vedoucí zřejmě do příslušenství nebo komor. V patře jsou čtyři čtvercové okenní otvory, pravidelně rozmístěné, novodobé, s dvoukřídlými okny bez dalšího dělení. Průčelí severní je omítnuté novodobou tvrdou omítkou. Dvorní trakt je zřejmě novostavbou po roce 1856, postavenou však v místě starší stavby. Při východní hranici se nachází přízemní stavba kůlen, zastřešená pultovou střechou, krytou velkoformátovým vlnitým eternitem.