dvorní trakt

Objekt na náměstí severně od kostela, ve dvoře domu č. p. 54/38, na hradbách. Přízemní zděná řadová stavba se severní stěnou na hradbách, s pultovou střechou o nízkém sklonu, krytou drážkovými cementovými taškami. Nad druhým vstupem zleva ze dvora je podávací vikýř na půdu v šíři vstupu v přízemí pod ním, se sedlovou stříškou s přesahem u okapu i štítu a bedněnými svlakovými dveřmi ze svisle kladených prken. U hřebene střechy je novodobý komínový vývod. Zdivo stavby je smíšené, částečně z pravidelných pískovcových kvádříků, omítané, na severním průčelí nad hradbami je zřejmí cihelná nástavba pro zřízení pultové střechy. V západní části severního průčelí je vstupní otvor na bývalou malou podestu, ze které jsou zachované dva nosné trámy, podesta i schodiště na terasu pod hradbami zanikly. Vedle tohoto vstupu je jedno obdélné okno na výšku postavené vyplněné sklobetovovými tvárnicemi, ve východní části jsou dva okenní otvory obdélné, se zbytky oken dělenými na šest tabulek. Na dvorním průčelí jsou tři vstupní otvory v přízemí, se zbytky svlakových dveří, ve východní části jeden okenní otvor zhruba čtvercový, se zbytkem dvoukřídlého okna bez dalšího dělení. Prostor je plochostropý, strop tvoří bednění s omítaným rákosem. Veškeré konstrukce jsou dožilé, bez jakékoliv údržby. /2006/