dům

Půdorysnou stopou kopíruje starší objekt. Dům je součástí řadové zástavby severní fronty náměstí. Zastřešen je sedlovou střechou s hřebenem rovnoběžným s komunikací. Střešní krytinou jsou betonové tašky. Hladce omítané hlavní vstupní průčelí je obou podlažích členěno trojicí okenních os. Obě krajní osy v úrovni přízemí tvoří vstupy do objektu, na levo do obytné části domu, na pravo do obchodu. Vstupy jsou ve vrcholu zaklenuty mírnými segmenty a zvýrazněny jsou mělce vpadlou pásovou šambránou. Dveře, které je uzavírají jsou novodobé (sklonek 20. století) rámové konstrukce s výplněmi, opatřené lazurním nátěrem. Středovou osu přízemí tvoří opět mírným segmentem zaklenutý krámský výkladec, opatřený prosklenou nikterak dále nečleněnou výplní (sklonek 20. století). Přízemí od patra odděluje kordonová římsa. Trojice okenních otvorů v patře je na výšku obdélná. Otvory lemují oproti přízemí profilované šambrány. Vespod mají podokenní římsy. Okenní výplně jsou dvojité, vnější osazené v líci fasády. Okna jsou čtyřkřídlá, dělená do latinského kříže, křídla ven i dovnitř otevíravá, vnitřní spodní křídla dělená subtilními příčníky na čtyři tabulky. Patro ukončuje korunní římsa.V levé části dispozice se vstupuje do úzké segmentově překlenuté chodby. Místnost do náměstí v pravé části dispozice je zaklenuta mírně vzdutou klenbou se zrcadlem. Další dvě místnosti v hloubce domu mají obdobné klenby. Dispoziční řešení patra je obdobné s přízemím, vlevo je chodba, napravo obytné místnosti. Vstup do suterénu je na konci chodby v přízemí. Sklep horní úrovně má půloválně valenou klenbu, suterén spodní úrovně je vyhlouben ve skalním podloží.