dům

Dům je řadový, dvoupodlažní na lichoběžném půdorysu se sedlovou střechou s hřebenem souběžným s uliční čarou. Uliční průčelí je šestiosé, členěné horizontálně předstupujícím soklem, kordonovou a korunní římsou. Okna v přízemí jsou segmentově zakončená, rámovaná profilovanými šambránami. Průjezd v šesté ose je segmentově zaklenut, rámován profilovanou šambránou. Vrata jsou trojkřídlá, s nadsvětlíkem, rámové konstrukce s výplněmi. V levé části přízemí jsou dochovány zbytky nápisů bývalého obchodu. Střecha je krytá pálenými bobrovkami, jsou vní dvě volská oka a nad nimi tři štěrbinové vikýře. Dvorní průčelí je hladké, novodobě upravené. V mezipatře je krátká pavlač se záchodem na západní straně, podklenutá dvěma poli segmentové klenby do travers, krytá pultovou plechovou střechou. Z průjezdu se segmentovou klenbou s pasy se vchází do obytné části. Chodba má podlahu z litého teracca. Přízemí je zčásti klenuté zrcadlovými klenbami, patro plochostropé. Z mezipodesty schodiště je přístupná krátká pavlač. V interiéru (především ve společných prostorách) jsou zčásti dochovány historické rámové dveře s výplněmi (z průjezdu do obytné části, na pavlač, na schodech, na půdu). Schody na půdu jsou kamenné. Krov je hambalkové soustavy s ležatou stolicí, u štítů dvojitou stojatou. Trámy jsou tesané, tesařské spoje jsou čepované, jištěné dřevěnými kolíky. Sklep je klenut segmentovými valenými klenbami.