dům

Je řadový, dvoupodlažní, postavený ve svažitém terénu. Půdorys je obdélný s přistavěnými částmi do dvora, střecha sedlová s hřebenem souběžným s uliční čarou. Uliční průčelí je neorenesanční, velmi bohatě členěné, pětiosé. Fasádu člení dva velmi mělké postranní rizality. Sokl je bosovaný, přízemí členěno rustikou s diamnatovým motivem nad jednotlivými osami. Kordonová římsa je bohatě profilovaná, s meandrem. V patře jsou rizality rámovány pilastry s korintskými hlavicemi. Okna rámují edikuly, tvořené kanelovanými pilastry s korintskými hlavicemi a trojúhelnými frontony. Pod výrazně profilovanou korunní římsou je zubořez a vlys s rozvilinami a ženskými hlavami. Okna jsou dvojitá, členěná do T, osazená v hloubce fasády. Před okny je kované orámování pro truhlíky s květinami. Vstupní dvoukřídlé dveře s nadsvětlíkem jsou rámové konstrukce s prosklenými výplněmi, velmi bohatě členěné. Střešní krytina je pálená drážková taška. Na východní straně navazuje na dům vjezdová brána se segmentovým záklenkem a dvoukřídlými rámovými vraty. Dvorní průčelí je hladké s novodobými okny. Vstupní chodba je klenutá zrcadlovou klenbou, dlážděná cementovými dlaždicemi šedé a černé barvy. Místnosti přízemí jsou také se zrcadlovými klenbami. Na dvouramenném schodišti s mezipodestou je zdobné litinové zábradlí, na mezipodestách je vždy po dvou nikách. Patro klenuto zrcadlovými klenbami. Krov je typologicky přechodným typem - v plných vazbách je krov vaznicový se šikmými sloupky a kleštinami, v mezilehlých vazbách jsou hambalky. Použité trámy jsou tesané. Sklepy jsou na úrovni terénu dvora.