dům

Dům č.p.67/51 byl postavený po požáru 1859 na starších základech. Je řadový, trojpodlažní se sedlovou střechou s hřebenem souběžným s náměstím. Uliční průčelí je v patrech čtyřosé, v přízemí trojosé. Horizontálně je průčelí členěno kordonovou římsou mezi přízemím a patrem, průběžnými podokenními římsami v patrech a profilovanou korunní římsou. Okna jsou rámována profilovanými šambránami, v patře dále zdůrazněna nadokenními římsami nesenými volutami, v suprafenestrách je štukový ornament (řešení velmi podobné jako na č.p. 75). Okna jsou dvojitá, vnější osazená v líci fasády, dovnitř otevíravá. Vnější okna jsou členěná do tvaru T, vnitřní jsou dělená poutcem v horní čtvrtině na čtyři křídla, osmitabulková. V přízemí je okno s dloukřídlými okenicemi, vstup do vinárny s dvoukřídlými dveřnicemi a vstupní dveře. Ty jsou dvoukřídlé, završené segmentovým obloukem, rámové s výplněmi (horní výplně prosklené). Střecha je krytá pálenými drážkovými taškami. Střechou prostupuje komín, zdobený květinovým motivem. Dvorní průčelí je trojosé, hladké. Chodba je zaklenuta plochou segmentovou klenbou s vpadlými zrcadly. Klenby přízemí jsou zrcadlové. Schodiště do pater je trojramenné se středním světlíkem. Stropy pater jsou trámové s omítanými podhledy. Interiéry novodobě upraveny, dochovány jsou pouze jedny historické rámové dveře ve 2. patře. Krov je hambalkové soustavy, dvouúrovňový, ve spodní úrovni s ležatou stolicí a střední stojatou stolicí (u štítů tři stojaté stolice). Sklepy jsou dvouúrovňové, kamenné, pravděpodobně gotického původu.