dvorní trakt

Objekt ve dvoře domu č. p. 74/58 na jižní starě náměstí za kostelem, ve dvoře domu na hradbách. Přízemní objekt s terasou a asymetrickou sedlovou střechou s malým sklonem. Byl postavený na místě demolované rozměrné širší a vyšší stodoly, s využitím části zdiva. Jižní stěna je postavená přímo na hradbách, do hradeb je na úrovni suterénu, v kamenné, bývalé hradební zdi prolomený dveřní otvor se segmentovým záklenkem, novodobými dveřmi je zde vnitřním schodištěm z přízemí přístup na malou podestu a schodiště na terasy pod hradbami. V přízemí jižního průčelí jsou dva okenní otvory s dvoukřídlými okny s poutcem, umístěnými za líc fasády. Fasáda přízemí je opatřena novodobou hladkou omítkou. Jižní část patra objektu tvoří terasa, ze které je přístupný prosklený prostor s rozměrnými velikými okny v místě bývalé půdy. Krytina je plechová, zábradlí terasy kovové, novodobé, ze svislých tenkých prutů. Severní průčelí je přízemní, v přízemí uprostřed vstup do objektu.