nájemní dům

Řadový dvoupatrový dům o třech osách a postranním dvouosým rizalitem završeným kuželkovou atikou. Fasáda je pojednána stejně jako na sousedním domě čp. 495. Fasáda je členěna bosáží soklu a přízemí, rustikou v patrech, soklovou římsou, kordonovou římsou, parapetními římsami a konzolovou korunní římsou s vlysem prolomeným kruhovými otvory. Rizalit je v patrech členěn bosovaným nárožím a plocha je obložena kachlemi imitujícími nepálenou cihlu. Přízemí je na osu prolomeno pravoúhlým vchodem v šambráně s klenákem, dveře mají nadsvětlík. Pravoúhlá okna v ušaté šambráně s klenákem, okna v rizalitu s klenákem. Okna prvního patra šambráně mají segmentový fronton, prostřední osa má mohutně vyvinutý trojúhelníkový fronton a balkon s balustrádou. Okna v rizalitu prvního patra jsou půlkruhově završená, lemována kanelovanými polosloupy, jejichž hlavice nesou přímou nadokenní římsu, parapet je zdoben kuželkami. Okna druhého patra jsou v olištovných šambránách s volutami a mají trojúhelníkový fronton. Okna v rizalitu druhého patra jsou pravoúhlá, sdružená trojúhelníkovým frontonem, flankována pilastry s plasticky dekorovaným dříkem a s kuželkovým parapetem. Střecha je sedlová.