strážní domek

Přízemní zděný strážní domek, nalevo od brány, s valbovou střechou pokrytou eternitovými šablonami. Průčelí do Náměstí má dvě osy, hruběji omítaný soklík a nárožní a střední hladce bosované lisény. V levé ose obdélné dvojité dvoukřídlé šestitabulkové okno s poutcem, za lícem zdiva a s dřevěnou dvoukřídlou okenicí. V pravé ose obdélný vstup, novodobé jednokřídlé dveře členěné do deseti tabulek a s dřevěnými dvoukřídlými dveřnicemi. Vstup proražen dodatečně, původně okno. Fasádu ukončuje korunní profilovaná římsa podložená hladkým vlysem navazujícím na lisény. Střecha ukončena valbou. Podélné průčelí obrácené do proluky s radnicí je hladké, bez otvorů, s hruběji omítaným soklíkem a nárožními bosovanými lisénami. Fasádu ukončuje korunní profilovaná římsa podložená hladkým vlysem. Podélné tříosé průčelí obrácené do dvora je hladké, s nízkým hruběji omítaným soklíkem, nárožními bosovanými lisénami. Ve střední ose obdélný vstup, dveře dřevěné dvoukřídlé členěné do tabulek, za lícem zdiva. V krajních osách po jednom obdélném dvoukřídlém šestitabulkovém okně za lícem zdiva. Před oknem vpravo od vstupu je zakotvena mříž. Fasádu ukončuje korunní profilovaná římsa podložená hladkým vlysem. Průčelí obrácené do dvora hladké, s hruběji omítaným soklíkem a jedním malým novodobým nečleněným obdélným podélným oknem za lícem zdiva. Nárožní lisény a vlys naznačeny v nátěru fasády. Fasáda ukončena korunní profilovanou římsou. Střecha ukončena valbou.