dvorní trakt

Zděný, řadový, omítaný dům se sedlovou střechou okapově orientovanou ke hradbám, na jižní straně hradeb ve dvoře. Poměrně úzký dům je postavený na hluboké parcele, užší stranou směrem do dvora a na hradby. Jižní průčelí třípodlažní, s bývalou dílnou v suterénu v úrovni bývalých hradeb, severní dvorní průčelí je dvoupodlažní, s venkovním, nekrytým schodištěm na východní straně, kterým je přístup do obytných místností v 1. podlaží a na půdu. Na dvorním, severním průčelí je v přízemí zazděný otvor po bývalých vratech, nyní pouze s typovými vstupními dveřmi a okénkem do příslušenství. Pod venkovním schodištěm je ze západní strany vstup do suterénu. V patře severního průčelí je vstup do předsíně a dva obdélné okenní otvory s dvojitými, dvoukřídlými okny dělenými na 6 tabulek. Západní průčelí má v přízemí vstup s novodobým zádveřím v jihozápadním rohu do bytu, a dva okenní otvory, v patře je pět okenních os do obytných místností, s dvoukřídlými, dvojitými okny dělenými na 6 tabulek. Půdní prostor je ze západu prosvětlený odbdélnými okny ve dvou podlažích nad sebou, v dolním jsou tři a v horní části dvě okna. Dvoupodlažní krov se stojatou stolicíje přístupný pouze z bytu. Na jižním průčelí jsou tři vysoké. úzké okenní otvory do suterénu, s okny v líci fasády, dělenými na 8 tabulek, nad nimi je ve dvou podlažích po třech okenních osách, okna v líci fasády, konstrukčně stejná jako na západním průčelí. Okna do přízemí jsou poněkud nižší než okna v patře. Krytina tašky bobrovky, jeden komín u hřebene střechy a jeden mladší u východního štítu, střešní plochy jsou na východní i na západní straně ukončeny nízkými atikami krytými taškami.