objekt hvozdu

Objekt hvozdu - výšková dominanta bývalého pivovaru – stojí na obdélníkovém půdorysu o rozměrech 13 x 15,4 m a navazuje na severní štít východního přízemního křídla. Objekt je tvořený suterénem, čtyřmi nadzemními podlažími a podkrovím pod symetrickou sedlovou střechou, která má hřeben v jeho kratší půdorysné ose (rovnoběžný s ulicí). Hlavní východní, dvorní průčelí je osově symetrické, zakončené stupňovitým štítem, odděleným od zbývající plochy průčelí římsou. V celé výšce přízemí probíhá přestupující sokl, na který navazuje výrazný lisénový rám, který člení plochu přízemí na dvě shodná pole. V nich jsou další rámy, pod korunní římsou segmentově ukončené. V plochách vymezených těmito rámy jsou vždy dvě okenní osy, okenní otvory mají segmentové záklenky. Okna jsou dvoukřídlá, v 1. patře osmitabulková, ve vyšších patrech jen šestitabulková. Podkroví osvětluje dvojice šestitabulkových oken, umístěných symetricky vůči ose štítu. Boční jižní průčelí člení jen pravoúhlý lisénový rám na dvě stejně široká pole, v každém je po jedné okenní ose. Severní stěna nemá žádné členění ani otvory, neboť na ni navazovala varna, nyní odstraněná. Západní štítové průčelí, vystupující nad střechu hlavního křídla sladovny má jednoduchý lisénový rám a dvojici oken osvětlující podkroví.