dvorní trakt

Objekt ve dvoře domu č. p. 76/60 na jižní starně náměstí za kostelem,asi v polovině dvora, před hradbami. Bývalá stodola se stájemi v částečně zapuštěném, klenutém suterénu, do kterého byl přístup pro koně po rampě přímo ze dvora. prostor v současné době nepřístupný. Budova na obdélném půdorysu, zaujímající celou šířku dvora asi v jeho polovině měla v jižní stěně vstup na malou zděnou podestu s východem na zahrádku nad hadbami. Střecha byla sedlová, okapově orientovaná rovnoběžně s průběhem hradeb, směrem do dvora byl nad vraty podávací vikýř se sedlovou stříškou. Krytina byly tašky bobrovky, odvětrání štěrbinovými vikýři.? Na jižním průčelí byl uprostřed vsupní otvor na podestu schodiště na zahradu a po obou stranách po dvou okenních osách, nad nimi malá nízká obdélná okénka polopatra. Směrem do dvora byla uprostřed stěny stodolová vrata se segmentovým záklenkem, vlastní vrata byla dvoukřídlá, v horní třetině s částečně dochovanými, nakoso postaevnými laťkami. Stavba byla omítaná, s profilovanou hlavní římsou. Z důvodu dlouhodobého zanedbání jakékoliv údržby byla hnilobou narušeny stropní trámy a klenby stájí. V roce 2007 byla provedena demolice, pravděpodobně bez předchozího zaměření stavby, v současné době byla východní část přízemí zakrytá pultovou střechou s použitím původního krovu.