dům

Dům obdélného půdorysu, řadový, okapově orientovaný ke komunikaci, dvoupodlažní se sedlovou střechou krytou betonovými drážkovými taškami. Prosté průčelí s mezipatrovou římsou, bosáží a zrcadly pod okny, stávající fasáda nová z konce 20. století. Dvorní průčelí hladké, novodobé, zobytněné podkroví se střešními okny na jižní straně, Na levé straně přízemí chodba klenutá segmentovou klenbou, zbytek přízemí novodobě upravený jako plochostropý. Patro plochostropé, v interiéru novodobě upravené bez historických detailů. Fasáda se čtyřmi osami, v přízemí vstup do chodby a provozovny, dvě okna, se segmentovými záklenky, vše novodobě upravené. Sklepy dvoupatrové, dolní je vytesaný ve skále, horní valeně zaklenutý pískovcovými kvádry, sklepy zasahují až pod náměstí, kde je umístěn poklop a větrání. Dvorní průčelí o čtyřech okenních osách, novodobé, bez výzdoby, ve střeše osazená sdružená střešní okna podkrovního bytu. Krov vaznicový, původní, ve hřebeni střechy novodobý komín.