dům

Mírové náměstí, objekt jižně od kostela, rohový dům vedle dvora fary. Třípodlažní dům na hluboké obdélné parcele, v přízemí je zachovaná pozdně středověká disposice s úzkou chodbou podél celé dlouhé parcely., uprostřed disposice z chodby vstup do sklepů a na dvorek západně od domu pod arkádovou lávkou. Nárožní dům v řadové zástavbě jižní strany náměstí se třemi, západní boční průčelí s devíti okenními osami, přízemí i patra plochostropé. Průčelí novodobě upravená včetně rozměrů a výplně okenních otvorů. Zachovaná je pouze korunní římsa a zbytek hlavice pilastru na nároží. Jižní průčelí se dvěma okenními osami. Střecha valbová, se zvýšenou částí v jižních dvou třetinách, krytina eternit na novodobém, vaznicovém krovu. Dveře vstupní novodobé, výloha z 1. poloviny 20. století, bez výzdoby. Řemeslné detaily v interiéru zanikly. Sklepy dvoupodlažní, s východem do dvora na západní straně pod arkádovou lávku, jedná se pravděpodobně o původní středověkou disposici. Současný stav fasády do náměstí je novodobá úprava z konce 20. století. Ve dvoře kůlna na vozy asi z konce 19. století, konstrukce do pilířů s krytinou z tašek bobrovek na pultové střeše, v současné době nově obestavěné jako kůlny na dřevo a garáž.