zámek

Samostatně stojící trojkřídlá dvoupatrová budova na nepravidelném půdorysu. Fasády umělecky nenáročné architektury většinou překrývá bar. úprava. Plochy člení kordonové římsy, na vnějším plášti plytké lizény, v nádvoří pilastry s kompozitními hlavicemi nesoucími podstřešní vlys; dříky s vpadlými výplněmi procházejí plynule všemi podlažími, jakoby podvlečeny pod římsami. Na bočních křídlech vyrůstají z průběžného soklu budovy. Čelní strana má v přízemí pilířové arkády (znovu otevřeny), dříky nasedají v ose cviklů na kordon oddělující podlaží; v cviklech podpírají pilastry nevýrazné konzoly. Mezi pilastry jsou mělké vpadlé výplně, v nich prolomena obdélná okna s plochými šambránami rámovanými zalamovanými lištami. V horních patrech mají okna parapetní římsy, pod nimi výplně, v prvním patře náročněji tvarované. Okenní otvor v 1. patře u nároží sv. křídla je zazděn a do zazdívky vsazen rodový znak Blümegenů. V protilehlém nároží je architektonicky ztvárněná nika, jež obsahovala sochu Immaculaty. Vnější fasády sv. a jz. křídel budovy jsou romanticky upraveny. Předstupují tu hranolová a válcová věž završené cimbuřím, terasu zabírá novogotický ambit obklopující plochu jízdárny. V jihovýchodním cípu severního křídla je vestavěna kaple skládající se z apsidy a krátké, valeně zklenuté lodi obdélného půdorysu. Zalamované schodiště ve východním koutě nádvoří ústí v 1. patře do plochostropé haly s barokním krbem. Chodby mají valenou klenbu s výsečemi; přes jejichž hrany jsou oblomeny maltové pasy.