dům

Dům na obdélném půdorysu, na východním konci ulice Panský dvůr, dvoupodlažní, se sedlovou střechou, okapově orientovaný ke komunikaci. Dům je z poloviny přistavěný k východní stěně domu č. p. 81, který je pravděpodobně mladší. Před domem malá terasa na kamenné podezdívce pro vyrovnání terénu, s oplocením nízkým laťovým plůtkem. Fasáda - tři okenní osy v patře, v přízemí uprostřed disposice vstup do síně a dvě okna do světnice, v patře 3 okenní osy. Štukové šambrány s klenákem, neprofilovaná mezipatrová římsa, nad ní štukové zrcadlo. Okna novodobá dvoukřídlá, s dělením na šest tabulek, vstupní dveře dřevěné, rámové s výplněmi, nové.. Nepodsklepené / sklípek v přízemí vedle domu pod terasou. Východní průčelí prosvětleno pouze jedním novodobým oknem, které v současné době je obestavěné zdí souseda. Síň uprostřed disposice přízemí sklenutá malými, nepravidelnými poli pruské klenby do pasů, sklenuté jsou rovněž místnosti přízemí, patro plochostropé. Na jižním štítu novodobé, malé okénko v lomenici. Východní stěna bez oken, pouze s jedním nově proraženým otvorem do místnosti za domem č. p. 81. Krov novodobý, komín nebyl obnoven, krytina pálené tašky drážkové.