dům

Panský dvůr, objekt na jihovýchodním konci ulice na bývalých hradbách vedle Roudnické branky. Nárožní zděný dům / kámen, cihly /, dům v řadové zástavbě na hradbách, dvoupodlažní, se sedlovou střechou ukončenou na jihu valbou. Jižní a západní průčelí o dvou okenních osách v patře. Východní průčelí se vstupem na dvůr z podesty schodiště a jedním oknem vlevo od schodiště, jinak bez prosvětlení, dům se jeví z východu jako přízemní. V přízemí vstup do síně a okno se segmentovým záklenkem. Novodobě upravené, novodobé rozměry i výplně okenních otvorů, nepodsklepené. Jižní průčelí o tloušťku zdi vystupuje před hradby.K jihozápadnímu rohu domu je přistavěný sousední dům, v přízemí přiléhá chodba Roudnické branky. Přízemí segmentově zaklenuté, patro plochostropé, původně z dřevěných, hmoždinkami spojovaných trámů - povalů. Disposice dvoutrakt se vstupní síní a schodištěm do patra uprostřed disposice, v levé části přízemí větší okno se segmentovým záklenkem, tento prostor je ze síně přístupný kamenným portálem. Krov vaznicový, novodobý, krytina novodobé betonové tašky. Dochované původní, mohutné těleso komína. Kvalitní dvoukřídlé vstupní dveře s prosklením a mříží z konce 19. století.