dům

Panský dvůr, jižní strana, objekt na bývalých hradbách. Řadový dům z 2. poloviny 19. století s původně členitou klasicistní fasádou, dvoupodlažní, okapově orientovaný ke komunikaci, střecha sedlová s komínem u hřebene střechy, krytina novodobé tašky. Ve druhé polovině 20. století zcela přestavěné průčelí se zničením původního členění a výzdoby, rozměry otvorů i výplně novodobé, v levé části přízemí okno nahrazeno dveřmi, prosvětlení schodiště sklobetonovými tvárnicemi, omítka břízolit. Na konci 20. století nově upraveno se zachováním novodobých tvarů, omítka hladká, obnovená prostá mezipatrová římsa, odstraněny sklobetovnové tvárnice a nahrazeny oknem na schodiště. V patře uličního průčelí 4 okenní osy, v přízemí původní vstup v pravé části a vstup do novodobého krámku vlevo. Na jižním průčelí se projevuje výstup z chodby segmentově zaklenutým otvorem. Na mapě stabilního katastru je v těchto místech soutka s východem pod hradby, dům je uvedený jako zděný, ale na jiném půdorysu. V přízemí jižního průčelí 3 a v patře 4 okenní osy, okna novodobá, dvoukřídlá, do novodobých otvorů. Omítka hladká, novodobá. V interiéru v přízemí segmentové klenby, patro plochostropé. Na jižním průčelí rovněž novodobé rozměry okenních otvorů, zachoval se segmentově zaklenutý vstup na hradby. V pravé části, přilehlé k pikardské věži chodba na hradby. Z chodby vede strmé schodiště podél uličního průčelí do patra. Všechny úpravy interiéru z 1. a 2. poloviny 20. století.