dům

Panský dvůr, jižní strana, na bývalých hradbách, objekt východně od pikardské věže . Dvoupodlažní řadový dům s polopatrem, okapově orientovaný ke komunikaci,dům vystavěný kolem poloviny 19. století na hradební zdi, uliční průčelí o sedmi okenních osách, fasáda empirová, členěná profilovanou mezipatrovou římsou a mohutnou profilovanou římsou oddělující okénka polopatra od spodní části domu. Okna 1. patra a podkroví jsou osazena do vpadlých štukových zrcadel. Prosvětlení polopatra - podkroví sedmi malými obdélnými okny dvoukřídlými v líci fasády na uličním průčelí. Okna nová, dvoukřídlá, s dělením na 8 tabulek, vstupní dveře nové, vnitřní úpravy v 2. polovině 20. století. Jižní průčelí na hradbách je hladké, mezipatrové římsy byly pravděpodobně odstraněné. Uprostřed jižní fasády je malý balkon s novodobým, kovovým zábradlím, vstup na balkon novodobými prosklenými dveřmi ze schodiště, nad ním obdélné okno pro prosvětlení schodiště. Po stranách po dvou okenních osách v každém patře, okna jsou novodobá, dvoukřídlá dvojitá s poutcem, podkroví je z jižní strany prosvětlené sedmi páry sdružených dvoukřídlých, obdélných, naplocho osazených oken. Sklepy segmentové klenby do traverz, v polovině šířky domu zbytky zdi rovnoběžné se zdí hradební, přízemí i patro plochostropé.