jízdárna

Ve svahu při jižní straně a poněkud níže zámku stojí budovy konírny a jízdárny. Kolem obdélného dvora ohraničeného arkádou tři křídla přízemních budov s nízkou střechou, čtvrtá strana uzavřena arkádovou zdí. Půlkruhové arkády zdobeny v líci na pilířích a kolem záklenků bosáží, mezi arkádami kruhové terčíky, nad arkádami pod střešní římsou obloučkový vlys, vnitřní nároží s bosáží. Severní křídlo bývalých stájí s pultovou střechou a s nadokapní atikou s motivem cimbuří tvoří 9 hlavních a po stranách dvě menší arkády, hlavní vstup ve střední arkádě je spojen se zámkem šnekovým schodištěm. V krajních, menších arkádách boční vstupy, ostatní arkády jsou okenními osami. Protější arkádová stěna, oddělující dvůr od přilehlého parku je shodného členění, pouze bez atiky. Otevřené oblouky arkád jsou doplněny zděným zábradlím, namísto levé menší arkády je bosovaný pavilon schodiště vedoucího do parku. Západní křídlo bývalé jízdárny se sedlovou střechou a převýšeným štítem tvoří pětice arkád. Střední, poněkud užší arkáda s půlkruhovým nadsvětlíkem je vjezdem do jízdárny, ostatní arkády jsou zazděny s prosklenými záklenky. Východní, zkrácené křídlo o čtyřech arkádách, z nichž první a třetí jsou vjezdem do samostatných prostor koníren, druhá a menší čtvrtá jsou slepé. Střecha sedlová, štít převýšený, ve štítu půlkruhové okénko. Mezi štítem východního křídla a schodišťovým pavilonem jižní zdi je v líci nádvoří široká oblouková brána shodného provedení jako ostatní arkády s atikou a s cimbuřím. Vnější fasády stejného provedení jako fasády nádvorní. Arkáda jižní zdi od úrovně dvora identická s nádvorní stranou, vlevo navazuje bosovaný štít západního křídla s obloukovým oknem v ose a výraznou římsou ve vrcholu, vpravo bosovaný pavilon schodiště s obdélným oknem v obloukové vpadlině. Celá jižní strana na jednoduché podezdívce z převážně smíšeného zdiva vyrovnávající výškový rozdíl terénu, pouze vpravo v místě schodiště trojosý portál s orientalizujícími vpadlinami a dvěma vstupy, při levé straně zdi dvojice opěráků. Západní průčelí shodného provedení, slepá arkáda prolomena