dům

Panský dvůr, severní strana, objekt z jihu přistavěný ke hradu. Dům ze začátku 19. století, volně stojící před jižním průčelím hradu, okapově orientovaný ke komunikaci, původně klasicistní fasáda, jsou viditelné dva rozměry starších okenních otvorů, nyní novodobě upravené a opět vybourávané, omítka břízolit. Střecha sedlová, krytá původně taškami, větraná dvěma volskými oky, je nyní krytá eternitem bez členění. Na zadním průčelí zbytky pavlače, částečně odbourané a nahrazené zdivem z tvárnic. Přistavěná na jižní straně novodobá předsíň /zádveří/ s terasou. Uliční průčelí se vstupem do síně na levé, západní straně a dvěma okenními osami, v patře původně tři okenní osy, nyní vlevo vstup na terasu nad předsíní. Na východním průčelí v přízemí a v patře po dvou okenních osách, v trojúhelném štítu dvě malá okénka na půdu. Okenní otvory v současné době bez výplní, s odbouranými parapety. V interiéru téměř všechny konstrukce včetně schodiště do patra a většiny stropů vybourané. Přízemí i patro byly plochostropé.