měšťanský dům U zlatého jelena

Třípatrový nárožní dům s průčelími na obou stranách o čtyřech okenních osách. Na nároží v druhém a třetím patře je umístěn kruhový renesanční arkýř, ozdoben plastikou ležícího jelena se zlatými parohy. Fasády jsou horizontálně členěny na dvě plochy nadokenní římsou nad prvním patrem. První patro je neorenesančně bosované; druhé a třetí patro zdobí původní pilastry vysokého řádu. V přízemí je opticky přiznáno renesanční loubí s kamenným ostěním, do kterého jsou vloženy dřevěné výkladce. Vstup do objektu je tvořen renesančním mázhausem, klenutým neckovou výsečovou klenbou; za ním se rozkládá klasicistní schodiště. V prostorech otočených k radnici se nachází nižší polokruhově valená gotická klenba, v zadní části doklenuta v renesanci. V dvorní části přízemí se nachází síťová gotická cihelná klenba z 90. let 15. stol.. K dvoru přiléhají dvě prostory, zaklenuty renesanční křížovou klenbou. Sklepy pod objektem pochází částečně již z konce 13. stol., dokončeny v renesanci. Na dvorní fasádě se nachází fragmenty dvou velkých renesančních polokruhově zaklenutých kamenných oken s profilovanými archivoltami.