nájemní dům

Nárožní 4-podlažní nájemný dům. Fasáda do ulice Veveří je sedmiosá, přičemž krajní levá osa je sdružená. Přízemí domu s pásovou bosáží, v nároží pravoúhlý vstup přístupný po 3 stupních do nebytového prostoru. Vstup zdůrazněn portálem dloužených polosloupů s kanelurami, završenými hranolovými hlavicemi. Shodné sloupy zakončují hladký prostor, vymezující komerční prostory. Polosloupy nesou vyloženou hladkou římsu. Po stranách vstupu dvě půlkruhově završená okna, lemovaná hladkou šambránou s lištou. Navazující část přízemí s pásovou bosáží a hladkými pravoúhlými okny, nad nimiž jsou bosáží vymezeny klenáky na segmentovém oblouku. Přízemí ukončeno římsou. Vstup do domu z ulice Slovákova. Okna 2.-4. N.P. pravoúhlá obdélná, s parapetním pásu plastické obdélné výplně. Okna 2. N.P. završena rovnou profilovanou římsou na konzolách, zdobených penízky a listovcovým ornamentem. Ve 3. N.P. nad okny pouze profilovaná římsa, v suprafenestře linka vymezujíc obdélnou plochu. Ve 4. N.P. okna pojednána hladkou šambránou s lištou. Fasáda ukončena podstřešní profilovanou římsou. Střecha valbová, střešní krytina nezjištěna. Dvorní fasáda hladká, členěná průběžnými pavlačemi, v přízemí s dřevěnou prosklenou verandou.