dům

Objekt na Mírovém náměstí, na jižní straně, vpravo před kostelem. Radnice byla postavena v roce 1851 jako novostavba pravděpodobně na místě starší zděné stavby s menším půdorysem. Dvoupatrová zděná stavba okapově orientovaná rovnoběžně s osou náměstí, východní stěnou přistavěná k budově lékárny. Fasáda klasicistní, směrem do náměstí devět okenních os. Západní průčelí v přízemí bez oken, v patře 4 okenní osy, jižní průčelí s 9. okenními osami, bez zvýraznění oken, prosvětlujících schodiště. Parapety oken schodiště jsou pod úrovní podesty pro zachování pravidelnosti jižního průčelí. Radnice má pravidelnou křížovou disposici s dvouramenným schodištěm s podestami. Ve vřetenu schodiště nepravidelné, elipsovitě zaklenuté otvory bez výplní. Pod budovou v pravé části disposice sklep, rovněž z 19. století. Střecha sedlová, krytá eternitem, s hřebenem rovnoběžným s osou náměstí, krov vaznicový, zachovaná řada komínů, která umožňovala samostatné vytápění jednotlivých místností. Sklepy mají ve svislých zdech staré lomové zdivo, klenba je valená z pískovcových kvádrů. Přízemí je valeně zaklenuté, zčásti s výsečemi, obě patra jsou plochostropá, ve třetím nadzemním podlaží byla při opravách zjištěna původní poměrně bohatá výmalba zejména stropů, nyní opět zakrytá novou výmalbou.