dům

Jednoposchoďový dům oddělený od fary soutkou a přistavěný částí západní stěny k radnici, s fasádou asi klasicistního původu, v prvním patře pronikavě doplněnou a pozměněnou v období eklektismu. Sedlová střecha, okapově orientovaná ke komunikaci je nově zakrytá betonovými taškami Bramac, u radnice je ukončená malou polovalbou. Komín z neomítaných cihel je nový. Uprostřed přízemí uličního průčelí pravoúhlý portál do chodby, s lištou a klasicistními dveřmi, stejně řešena i okna přízemku, která jsou dvě a dvě po obou stranách vstupu. Lišty oken zčásti zanikly, nebo byly deformovány při minulých opravách. V pravé, západní části přízemí vstupní portál do lékárny, kamenný s půlkruhovým záklenkem s lištou a klenákem, opatřený novodobými dveřnicemi z fošen, vstupní dveře prosklené, novodobé. Šambrány sedmi oken prvního patra s drobnými křídly a půlkruhovým tympanonem, vlastní okna novodobá dvoukřídlá, dovnitř otevíraná, se širokým, nečleněným poutcem.V průčelí mezipatrová římsa bez profilace, ozdobená štukovým pásem se spirálovou výzdobou. Disposice se střední chodbou pravidelná, dvojtraktová. Portálem uprostřed se vchází do chodby zaklenuté plackou, kde k novodobému schodišti v zadním traktu je vlevo situován prostor s dvojicí placek, vpravo chodbovitá místnost zaklenutá segmentem. K ní přiléhá úzký prostor s plackami. Sousedí s ním prodejna lékárny o třech obdélných plackách. V ní jsou osazeny dva pravoúhlé portály, jeden výslovně barokní s uchy a kapkami. V zadním traktu uprostřed křížově zaklenutý prostor, vpravo placka, vlevo novější schodiště do plochostropého patra, dále vlevo mělčí prostor zaklenutý plackami. Pod zadním traktem křížově zaklenuté sklepy . Ve dvoře schodišťový rizalit, který byl zvýšený novodobou přístavbou pro zpřístupnění podkroví. Krov barokní ležatá stolice s rozšířením směrem do náměstí, do dvora byly nově osazena střešní okna. Na přelomu 19. a 20. století byla směrem do náměstí po celé délce okapu postavená zděná atika, z důvodu zatékání a po značném poškození krovu dřevomorkou byla atika ke konci 20. století odbouraná a nahrazena žlabem.